Hoe haal je het meeste uit een klusjesman

Klusjesman Dordrecht

Ik ben 24 jaar, en werk nu al meer dan drie jaar als klusjesman. Mijn dagen zijn gevuld met klantenservice en andere afdelingsklussen waarbij mijn klanten de huiseigenaren zijn. Het werk waar ik het meest gepassioneerd over ben is loodgieterswerk, reparatie en onderhoud.

Er zijn bepaalde klusjes die ik heb gedaan en waarmee ik een vast, marktconform salaris heb verdiend. Deze specifieke “klusjesman“, zoals het vervangen van kranen, het installeren van een waterfilter voor mijn koelkast, of het waterdicht maken van een badkuip, zijn enkele van de klussen die ik heb gedaan en waarmee ik een aardig – hoewel niet veel geld – inkomen heb verdiend. Ik ben niet rijk. Mijn moeder is de huishoudster van de tafel en is dat altijd geweest.

Onlangs heeft mijn moeder me gevraagd welke dienst ik zou willen aanbieden ter verdediging van mijn moeder. Ik zei dat ik zou aanbieden om haar klusjesman met de laagste rating aan te nemen. Ik ben namelijk gepensioneerd en heb in het verleden niet voor de overheid gewerkt, en om eerlijk te zijn vind ik het niet echt nodig om een achtergrond in loodgieterswerk te hebben. Ze zei dat ze als kind had geprobeerd loodgieter te worden en dat ze wel wat van loodgieterij wist, zelfs toen ik zei dat ik met pensioen was. Ze zei dat ze geen expert is in zulke dingen maar dat ze sindsdien haar huis functioneel heeft gehouden. Ik zei dat ik het zelf ook wel zou proberen als ze me dat vertelde. Ik heb een paar suggesties voor de klusjesman in de situatie van mijn moeder.

Lees meer:

Schilder Dordrecht
Klusbedrijf Dordrecht