LED Lampen

Led spots

Waarom het nu tijd is om over te schakelen op Led Lampen

Pas vrij recent zijn fabrikanten van ledverlichting begonnen met de productie van traditionele gloeilampen op de markt. Pas enkele jaren geleden kwamen er LED’s (light-emitting diodes) beschikbaar in kleine lampjes die licht uitstralen om een kamer te verlichten. Maar omdat LED-lampen relatief nieuw zijn, is er nog veel onderzoek en ontwikkeling te doen. Vandaag is bewezen dat de LED een kostenefficiënt, onderhoudsarm en efficiënt alternatief is voor de traditionele gloeilampen. De meeste traditionele gloeilampen verbruiken slechts 20% van de energie en produceren slechts 1/3 van het licht. Door een LED-lamp te gebruiken, kunt u tot 75% energie besparen, de kosten van verlichting verlagen en de levensduur verlengen. Bovendien is bewezen dat een LED-lamp tot 100.000 uur meegaat, vergeleken met 1000 uur voor gloeilampen of 750 uur voor CFL. Wat het milieu betreft, is gebleken dat LED’s tot 40 keer langer meegaan dan gloeilampen.

Hoe wordt LED-licht gebruikt?

Velen van ons zijn gewend om gloeilampen alleen te gebruiken voor sfeerverlichting, en laten het voor overdag. Het goede nieuws is dat LED licht zeer voordelig is wanneer het gebruikt wordt als hoofdbron voor verlichting in uw huis. Er is een aantal LED-lampen met verschillende afmetingen en toepassingen die overal kunnen worden gebruikt. Nu is het mogelijk om de conventionele halogeen downlight in uw badkamer te vervangen door LED verlichting waardoor het veiliger en energiezuiniger wordt.

Toonaangevende verklarende artikelen over LED-verlichting voor woningen online hebben een goed uitgangspunt over het onderwerp gegeven. Zij leggen de verschillende voordelen uit van het gebruik van LED vanwege de lange levensduur en het lage energieverbruik. De verwachting is dat, als gevolg van technologische innovaties in verlichtingstoepassingen on-line, LED binnenkort op grote schaal wordt toegepast voor de verlichting van de onopvallende ruimtes. Buitenverlichting zal zich daarbij onderscheiden als een extra bijkomend voordeel van het hebben van energiezuinige verlichting. Zoals LED-spots.

reeds van gloeilampen in de huidige tijden zijn koolstofvrij en stijgen gestaag. Bouwen met LED-verlichting maakt het mogelijk ze te recycleren. Ze verbruiken relatief kleinere hoeveelheden energie en stoten geen schadelijke stoffen en broeikasgassen uit, waardoor ze veiliger zijn voor het milieu. Er is zelfs voorspeld dat LED-lampen kunnen helpen om van zwarte longziekte af te komen en zullen helpen bij de veroudering van oude mensen. Bouwen met LED-verlichting zal een grote deuk in uw elektriciteitsrekening slaan en u zou uw energierekeningen moeten kunnen zien dalen.

Lees meer:

Led strips
Led verlichting