Meditatie en meditatie

meditatie

Meditatie is een techniek waarmee we een bepaalde staat van bewustzijn kunnen bereiken.

Velen van ons zijn zich niet bewust van het feit dat we al elke ochtend mediteren. Mediation arbeidsconflict  is van dien aard dat het de verschillende chemische systemen in onze hersenen weer in evenwicht brengt en het lichaam weer in balans brengt.

We mediteren allemaal. Op die manier ontdoen we ons van afleidingen en helpen we onszelf terug te keren naar ons innerlijke centrum. Meditatie is geweldig tegen stress en angst. Meditatie zorgt voor een toestand van innerlijke rust waardoor we kalm en ongestoord kunnen zijn. De aard zelf van meditatie creëert een verstilling van de geest. Meditatie is een toestand van geestelijke vernieuwing door het eenvoudige proces van onze aandacht terug te brengen naar ons centrum. Het maakt een einde aan onze stress. Meditatie is een gelegenheid om naar binnen te gaan, om onze aandacht terug te brengen naar ons God-bewustzijn. Hoewel we ons er niet van bewust zijn, mediteren we vaak al. In onze dagelijkse bezigheden, wanneer we de seconden die deel uitmaken van onze dag gebruiken voor onszelf en ons gezichtspunt, nemen we deel aan meditatieve activiteiten.

Meditatie is dus een daad van kennis waarbij wij ons bezighouden met de handeling van luisteren en leren. Dit is meditatie in de ruimste zin van het woord, want door deze metafoor verruimt meditatie ons zelfbesef. Het stelt de geest in staat uit zichzelf te treden en betrokken te raken bij onze omgeving. Deze verruiming van ons zelfbesef stelt ons in staat om ons te engageren en betrokken te zijn in onze omgeving. Het stelt ons in staat om niet gevangen te zitten in ons eigen gevoel van beperkingen terwijl we nadenken over onze ware aard. Het is heerlijk om vrij te zijn.

Meditatie opent als het ware het hart voor een nieuw soort leven. Het stelt ons in staat ons minder te laten kwellen, omdat meditatie de twee disciplines laat samenwerken. Meditatie is een actieve manier van werken met de wereld om ons heen, de lach en de worsteling, de zelftwijfel en de eigenliefde, de pijn en de vreugde, het niet erkende verdriet en het gevoel van voltooiing en veiligheid. Kortom, meditatie laat het licht in ons naar voren komen en in plaats daarvan blijft het schemerig en blijft het ongezien en onbekend. Vrede is vaak een vreemd iets, en succes is de grote vijand van vrede.

Voor sommige mensen heeft meditatie niet gewerkt, vooral voor mensen met een gevoel van depressie. De reden hiervoor ligt eigenlijk diep in hun kern, waar hun innerlijke leven onbenut blijft. Dit kan voor velen het geval zijn.

Meditatie kan een moeiteloze, natuurlijke plaats van ontspanning en gemoedsrust, veiligheid en gezondheid zijn. Het kan ook een diepgaande oefening zijn in mentale discipline en het opbouwen van iemands zelfvertrouwen. Het spirituele kan groeien en leren. De beste manier om te leven is te mediteren, en een natuurlijke staat van tevredenheid en rust tot uitdrukking te brengen. Het is niet iets dat men in het begin gemakkelijk kan vatten, maar een oncontroleerbare vreugde groeit in een gestadige trein van vooruitgang en ontwikkeling.